Coses que es poden fer en un avió!

De tots es conegut que la pressió atmosfèrica disminueix amb l´altitud. Un avió comercial, en volar a una alçada al voltant dels 10000 m obliga a pressuritzar la cabina per no posar en risc la tripulació. La pregunta que em vaig plantejar, fou saber si la pressió atmosfèrica a l´interior de la cabina canvia en el decurs del vol.

Si no disposem de baròmetre, podem sortir de dubtes tot agafant una ampolla de plàstic d´aigua i buidar-la tot just quan l´aviò vola a la màxima altura (en el nostre cas 10400 m és el valor que indicava el GPS). Ara cal tapar-la, amb la qual cosa ens assegurem que la pressió a l´interior de l´ampolla es la mateixà que a l´exterior.

Només resta esperar que l´avió aterri i observar si es prodeuixen canvis en la forma de l´ampolla.

El resultat es sorprenent!

Andes

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.